La Marató de TV3 ens visita

La setmana del 11 al 15 desembre tots els alumnes de 3r d´ESO i de 1r i 2n de Batxillerat i també els alumnes de l´optativa de “Biologia i geologia” de 4t d´ESO han assistit a les xerrades que ha impartit al nostre centre la biòloga Maria Rigau de la Fundació de la Marató de TV3. 

Aquest any la Marató de TV3 s´ha celebrat el diumenge 17 de desembre i està centrada en “Les malalties infeccioses”. Per això ens han explicat què són les malalties infeccioses (sèpsia, SIDA, meningitis...), qui les causa (bacteris, virus, protozous...), com ens podem defensar (sistema immunitari i vacunes) i com es poden prevenir (rentar-nos les mans, utilitzar correctament el preservatiu, no abusar dels antibiòtics...). 

Per acabar, ens han informat de la importància que tenen les inversions econòmiques destinades a la recerca mèdica. En el cas de les malalties infeccioses la investigació permetria millorar el diagnòstic d´aquestes malalties i trobar nous antibiòtics ja que molts bacteris han desenvolupat resistència als antibiòtics actuals.

Podeu trobar més informació sobre la Marató de TV3 al següent enllaç: http://www.ccma.cat/tv3/marato/

 

 

 
Estàs aquí:Inici > Noticies > ESO - Batxillerat > La Marató de TV3 ens visita