Llengües Estrangeres

Blue Mango representa Wavelength a l'institut

Blue Mango representa Wavelength a l'institut

El passat 5 de maig la Companya de Teatre anglesa BLUE MANGO va representar al nostre institut l'obra WAVELENGTH per als alumnes de 2n I 3r ESO, que van participar de l'espectacle i del que van gaudir perquè es tractava d'una obra propera, interactiva i que posava èmfasi en temes de relacions humanes propers a la seva realitat. Des del Departament de Llengües Estrangeres volem agrair la col·laboració del professorat d'aquests nivells.

Blue Mango representa Wavelength a l'institut

Blue Mango representa Wavelength a l'institut

Sharing to Learn - col·laboració amb l'Escola Mediterrània

Els alumnes de 1r d'ESO han participat avui a una activitat conjunta amb alumnes de 6è de primària de l'Escola Mediterrània. Aquesta activitat està englobada dintre del projecte Sharing to Learn on participen també els alumnes de batxillerat com a Language Assistants.

Els alumnes del nostre centre han presentat uns vídeos sobre unes obres teatrals amb titelles que havien realitzat per a l'assignatura d'anglès i els alumnes del Mediterrània han cantat la cançó City of Stars de la pel·lícula La La Land.

Viatge a París

Del 20 al 24 de març, alguns alumnes de 4t d'ESO i 1r de Barxillerat de francès vam anar de viatge acompanyats per la Pilar Martin i la Paloma Espinosa.

Hem visitat els barris de la Défense, Montmartre, République, le Quartier Latin, les Halles i le Marais. Hem pujat a l'Arc du Triomphe, a les torres de Notre-Dame i a la Tour Eiffel, on també vam fer un passeig en vaixell.

També vam visitar la casa de Victor Hugo, que es troba a la Place des Vosges. Vam anar a una perfumeria on ens van dir quin era el nostre perfum segons el nostre aspecte. Després vam menjar un falafel al restaurant l'As du Falafel, el més conegut de París.

Vam passar un dia molt especial a Disneyland París, recordant moments de la nostra infància.

Auxiliars de Conversa a L'ESO i Batxillerat

Enguany el Departament de Llengües Estrangeres compte amb dos auxiliars de conversa nadius: la Siobhan i el Xavier, que vénen d'Irlanda i de Bèlgica respectivament. Participen a les classes d'ESO i Batxillerat d'anglès i de francès col·laborant amb els docents d'aquestes matèries i fent pràctiques de conversa, en la llengua meta, amb els alumnes. En aquesta fotografia podem veure la Siobhan alumnes de 3er d'ESO.

100% d'aprovats de l'ET al DELF scolaire 2016

OUI, je parle français

Aquest diploma, reconegut internacionalment i atorgat pel ministeri francès de l'educació nacional i de l'ensenyament superior, certifica el nivell d'idioma francès de l'alumnat en etapa escolar.

Com a novetat d'aquest curs, el professor de Francès va proposar de certificar tot l'alumnat de Francès a 4t d'ESO del nivell de Francès assolit en els tres anys d'ESO. Com que el màxim nivell previst per el Departament d'Ensenyament i per a la segona llengua estrangera cursada en quatre cursos era un A2 del Marc comú europeu de referència i el cost de la inscripció era de 68 euros, el 100% de les famílies que van inscriure voluntàriament els seus fills i filles al nivell A2 l'han acreditat amb excel·lents resultats i al 100%.

100% d'aprovats de l'ET al DELF scolaire 2016

A més una alumna de 1r de batxillerat amb només un any més d'escolaritat en Francès ha optat pel nivell B1 i, com ja van fer l'any passat altres alumnes en les mateixes condicions, l'ha obtingut amb uns magnífics resultats.

L'enhorabona a totes i a tots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cinema i anglès

Amb motiu del lliurament d'Oscars de Hollywood, els alumnes de 2n d'ESO han realitzat un treball en anglès amb l'eix “Cinema Inventat”.

Els alumnes han creat un pòster informatiu d'una pel·lícula inventada. En anglès han redactat un argument creat per ells, han desenvolupat els personatges, la acció. També han consultat com fer-ho en diferents pàgines web de crítica cinematogràfica.

En la mostra del passadís, podreu trobar pel·lícules de diferents gèneres (Acció, Ciència-ficció, Comèdia, Dibuixos animats,Drama, Terror i Thriller, Suspens…).

Cinema i anglès

Cinema i anglès

Murals decoratius al passadís d'entrada i escales d'ESO

Des del Departament de Llengües estrangeres, els alumnes de 1r i 2n d'ESO han creat uns murals decoratius en anglès, francès i alemany que ambienten i donen caliu als passadissos de l’ escola. Han quedat molt bonics i tothom pot aprendre vocabulari i construccions gramaticals. Els nostres alumnes han estat molt creatius i entusiastes fent aquest activitat.

Mural anglès 1
Anglès

Mural anglès 2
Anglès

Mural anglès 3
Anglès

Mural alemany
Alemany

Mural frances
Francés

"Sous le pont d'Avignon" l'Esteve Terradas

"Sous le pont d'Avignon" l'Esteve Terradas

Durant els passats dies 6, 7 i 8 d'abril, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO de Francès vam fer un petit viatge amb la companyia de tres professors (Nicoleta Garbelota, Sonia Lopez i Vicent Vallés) a Collioure, Sète, Avignon i Montpellier. L'objectiu era fer un treball per tal de "viure" la llengua francesa i familiaritzar-nos una mica més amb aquesta cultura.

Àlex Tomico 4t d'ESO

L'Esteve Terradas al lliurament de diplomes del DELF Scolaire 2015

L'esteve Terradas al lliurament de diplomes del DELF Scolaire 2015

Diversos alumnes de Francès del nostre institut van rebre el passat 1 de desembre els diplomes DELF scolaire (1), que acrediten que han assolit el nivell B1 de llengua francesa, a l'acte que va tenir lloc a la sala d'actes de l'Institut Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat. La cerimònia que va estar presidida pel Director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Sr Josep M. Pérez Rodríguez, i per l'Agregat de cooperació lingüística de l'Ambaixada de França, Sr Stéphane Paris, va comptar també amb la presència de la nostra directora, Olga Quesada, del professor de Francès del nostre centre Vicent Vallés i de familiars de l'alumnat que rebia els diplomes.

Llegeix més:L'Esteve Terradas al lliurament de diplomes del DELF Scolaire 2015

Excel·lents resultats al B1 de francès: DELF scolaire 2015

Diploma DELF

L'alumnat de 1r de Batxillerat que cursa Francès com a primera llengua estrangera en el nostre institut ha participat en la segona convocatòria dels diplomes DELF scolaire a Catalunya. El passat 12 de juny van ser publicats els resultats corresponents al nivell B1 del Marc europeu comú de referència d'aquest diploma i el nostre alumnat el va acreditar amb unes notes excel·lents: l'enhorabona!

Llegeix més:Excel·lents resultats al B1 de francès: DELF scolaire 2015

Estàs aquí:Inici > Noticies > Cicles Formatius > Llengües Estrangeres