Un "cool" iFest 2017

El passat dijous 30 de Novembre 4 equips del Esteve Terradas vam participar al iFest, un esdeveniment de creativitat i emprenedoria que va aplegar al Palau Sant Jordi 6.000 persones entre alumnes (o players) i professors (shakers). Vam matinar en el dia més fred des de feia molts mesos, i ens van recollir en autocar a tots els participants. El Terradas va ser el primer institut a arribar al Palau Sant Jordi per començar un matí amb ponències i experiències d'emprenedors. Sort que molts van portar mantes, i la jaqueta no ens la vam treure fins el migdia en què ens van donar el dinar de picnic, alguns a dins de l'estadi, ja amb la calefacció engegada, alguns a fora prenent el sol. Mentre als players els motivaven amb xerrades de joves (o no tan joves) emprenedors, als shakers ens van fer una breu formació per saber com funcionaria el mètode per facilitar i treballar les idees "disruptives" que els sponsors esperaven dels participants.
 
Després del pique-nique va començar el challenge, on se'ns va assignar un repte i vam elaborar una pluja d'idees entre els players de pista i els de les grades. Una aplicació web ens havia de facilitar la comunicació, però no anva fina i vam tibar del Telegram i de xerrar amb els de la grada a "grito pelao", del qual em queda un punt d'afonia l'endemà. Piscines amb hologrames, xarxes socials per compartir les piscines, "xupa-xips" o chupa-chups per saber si tens una malaltia infecciosa per la saliva, una app per conèixer el teu nivell d'hidratació, gorros de piscina amb recollida de constants vitals i altres boges idees van ser desenvolupades a tota màquina, validades per amics i família que vam contactar per saber si era útil, i finalment estructurades en forma de possible empresa o start-up.
 
Va ser una jornada un pèl llarga, sobretot pel fred, però també molt interessant, i tothom coincideix a que el challenge va ser un subidón creatiu. Esperem repetir-la de nou l'any que ve. Podeu seguir els tuits que van ser trending topic a Catalunya durant el dia 30 amb #ifestcat
 
Gràcies a totes les players per participar!
 
Estàs aquí:Inici > Noticies > Centre > General > Un "cool" iFest 2017